Şehit Pilot Ermenek'te de yaşayacak

TAKİP ET

Konya 3

Konya 3. Ana Jet Üssü'nde görevli Teğmen Ayfer Gök, 9 Şubat 2001 tarihindeki eğitim uçuşu sırasında, Ermenek'e bağlı Ardıçkaya Köyü yakınlarındaki Yunt Dağı eteklerine düşmesiyle, pilot Gök, Türkiye'nin ilk şehit kadın pilotu olmuştu.

Uçağın enkazının bulunduğu ormanlık alanda çobanlık yapan Hikmet Demircan, kazadan aylar sonra karların erimesi ile ortaya çıkan ve şehit Teğmen Ayfer Gök'e ait olduğunu söylediği saç teli, küçük doku parçaları ve saat kordonunu muhafaza ederek gömdüğü yere şehidin anısına bir mezar oluşturuldu.



Geçtiğimiz sonbaharda mezarın bulunduğu alanda incelemeler yapan Ermenek Belediye Başkanı Atilla Zorlu, mevsim şartlarının düzelmesiyle başlattığı çalışmalar ile mezar alanını koruma altına alarak, çevre düzenlemesi, yol çalışması ve mezar etrafına çit yapılmasını sağladı.



Yabani hayvanların saldırılarından zarar görmesi engellenen mezara bir de bayrak çekilirken, Şehit Teğmen Ayfer Gök'ün hatırasının Karaman'ın Ermenek ilçesinde de yaşatılması için çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı.