Cumhurbaşkanı Erdoğan Karaman Adayını açıkladı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında AK Parti'nin Karaman belediye başkanı adayını açıkladı.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesinde AK Parti'de hazırlıklar tamamlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında Karaman'ın belediye başkanı adayını açıkladı.

31 Mart 2024 seçimlerinde AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı eski milletvekili Mevlüt Akgün oldu.

Saat 14.00 itibarıyla ATO Kongre Merkezi’nde yapılan AK Parti ikinci aday tanıtım toplantısına; AK Parti Karaman Milletvekilleri Selman Oğuzhan Eser ve Osman Sağlam, İl Başkanı Av. Murat Öztürk, Kadın Kolları Başkanı Fatma Coştu, Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Yavuz katıldı. 

Mevlüt Akgün Kimdir?

Türk hukukçu ve siyasetçi Mevlüt Akgün, TBMM'de 22. dönem, 23. dönem ve 24. dönem Karaman Milletvekili olarak görev yaptı.

10 Ekim 1966 tarihinde Karaman'ın merkez köylerinden Çatak Köyü'nde dünyaya gelmiştir. Babasının adı Mustafa ve annesinin adı Ayşe olan Akgün, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirmiştir.

Daha sonra serbest avukatlık yapan Akgün, Karaman Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Karaman Belediye Meclis Üyeliği görevlerinde bulunmuştur. Ayrıca 22. Dönemde TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği görevini yapmıştır. Akgün, evli ve 3 çocuk babasıdır.